Mata Melihat, Hati Membaca, Mulut Terdiam, Tangan Meng 'Scroll' Tetikus..

Tuesday, December 11, 2012

It Just Beginning ~~~

It Just Beginning ~~~ Itulah yg ada dalam kepala otak sy sekarang.. Bukan mudah nak melakukan sesuatu yg baru, yg kita masih belum tahu selok beloknya.  Itulah sy sekarang. Niat hati (yg penuh semangat konon) untuk memulakan bisnes "bakery" atau kukus mengukus dengan jayanya.. hahaha... Tapi sy percaya, dengan adanya semangat dan keyakinan yg jitu (ayat skema dh keluar), Insyaallah hasilnya tak kan mengecewakan. Biasalah, kita ni kan sentiasa perlu bermula dari bawah.  Dan mungkin, dalam tempoh masa 3-4 bulan, segalanya dh boleh berjalan lancar selancar lancar dengan lancarnya.. Insyaallah.. 

Memanglah.. Susah nak rasa puas hati utk percubaan yg pertama dan mungkin yg kedua juga. Lagi2 bila terkena pd org yg mcm sy ni a.k.a "terer giler".  Tapi lama kelamaan, ianya bisa diatur seyh. Ok lah.. ckp panjang pun xguna. Lain lah kalau cerita pasal resepi, jualan, kek and so on.. Xdelah boring sgt kot. Blurrr je.. Pape pun, hati ini sentiasa berdoa semoga setiap apa yg dilakukan ada keberkatannya.. Bila sesuatu kerja tu berkat, hasilnya pun memuaskan. Iye dok? kecek mano muh ni.. APTB.. Ok..di sini sy nak memperkenalkan tempahan-tempahan yg boleh dibuat di "SO GOOD TASTE" ni.  Senarai-senarainya adalah: 

1. Crepe (Perisa boleh didapati)
  • Durian @ Doyan @ Dui yan
  • Strawberry
  • Kiwi
  • Mangga
  • Anggur
  • Pisang (Pelik? tapi benar.. nak tau rasanya, cubalah..)
  • Blueberry

2. Karamel 
  • Puding Karamel
  • Kek Karamel (Paddle Pop --> Yeah!!)
  • Puding Roti Karamel
  • Puding Karamel Lapis Coklat
  • Karamel Coklat Moist

3. Kek
  • Coklat Lava Kek (Yg ni mmg menarik.. Siap ada coklat cair di dalamnya yg boleh mengalir dengan manjanya.. Nyummy!!!)
  • Kek Keju (Atau nama yg lebih dikenali "Cheese Cake")
  • Kek Batik (Kek yg disalut dgn kain batik = Tipu jer)

4. Oreo
  • Puding Oreo
  • Puding Cheese Oreo

5. Pavlova (Topping: Strawberry, Kiwi, Orange)

6. Apam Polkadot

7. Puding Roti Sos Berkastad

8. Fruit Jelly

P/S *** Lain-lain makanan (xtau nk sebut apa. Yg pasti mmg semua itu makanan --> perut kenyang) klu ada yg baru akan diberitahu. 

3 comments:

Siti Iswani said...

good job

Siti Iswani said...

tp mcm d kekurangan la gegirl..tp ape ye???emm

Hardiana Naib said...

Thanks Siti.. Kekurangan dari segi apa ye.. Boleh saya perbaiki nanti..hehe..

Post a Comment